Hur ser framtidens konsumtion ut?

Silva Herrmann med Logga på Hållbarhetsveckan 2019

Vilket avtryck lämnar du till eftervärlden? Tema för Hållbarhetsveckan 2019 är konsumtion. Vi vill få fler att tänka efter vilka aktiva val man gör varje dag. Det blir spännande evenemang under en hel vecka. Och programmet vill vi skapa tillsammans med dig!

Hur ser framtidens konsumtion ut?

Då tänker vi all konsumtion, el, råvaror, tekniska prylar, semesterresor, hälsa, fordon, mat, kläder, inredning, tjänster osv. Vilka aktiva val måste du göra privat och via ditt jobb? Hur kan vi hjälpas åt att påverka makthavarna?

Idag är intrycken många och vi bombas från alla möjliga håll av vad vi bör tycka och tänka. Vi matas med att vi skall äta ekologiskt och köpa secondhand men när det kommer till kritan reser vi gärna jorden runt, köper senaste telefonen, hänger gärna med i när hem och kläder bör bytas efter modet.

 

Det är roligt att leva hållbart - och fullt möjligt!

För Viktor Segerström, vice ordförande i KS i Jokkmokk, är det viktigt att leva hållbart. Här berättar om sin satsning på solceller och elbil.

 

 

Registrera din aktivitet!

Vi på kommunal energirådgivning i Kiruna, Gällivare, Jokkmokk och Pajala är med på Hållbarhetsveckan. Vi vill att du som arbetar aktivt i någon form, ex. företagare, anställd, jobbar i offentlig sektor eller i en förening låter oss lyfta dig under SEE Hållbarhetsvecka!

Gå in på hemsidan och registrera din aktivitet -  Välkommen att förända beteenden tillsammans med oss!