Energirådgivare tipsar om bidrag

Eller ring din energirådgivare. Bild på en som skriver på tangentbord med vantarna på.

Är ditt hus redo för vintern? "Jag hoppas de som kan försöker nyttja konverteringsstödet", säger energirådgivare Peter Palo i en intervju i P4. Lyssna och få tips på hur du kan tänka kring uppvärmning i din villa.

I intervjun, som du kan lyssna på här, tipsar Peter Palo på att göra en husesyn för att se över din uppvärmning. Att energieffektivisera ditt hus minskar inte bara energianvändningen och gör dig mindre känslig för höga elpriser. Det kan även ge ett skönare inomhusklimat, bättre luftkvalitet, minskat buller utifrån och det bidrar till att du och ditt hus klarar eventuella strömavbrott bättre. Samtidigt gör du en insats för miljön och klimatet, eftersom all energiproduktion påverkar miljön.

Från den 3 juli 2023 kan du som äger ett småhus som värms upp med el eller gas söka bidrag för energieffektivisering. Bidraget kan ges till materialkostnader för vissa åtgärder på värmesystemet, till exempel att installera en värmepump eller ansluta till fjärrvärme. Du kan också få bidrag för åtgärder på klimatskärmen, men bara om du först fått bidrag till värmesystemsåtgärder för samma hus.

Publiceringsdatum:

Innehållsansvarig: Silva Herrmann