Det går lika bra med CELLER-i

En elbil som tankas

Det är egentligen på landsbygden som elbilarna passar bäst! Det är nämligen låga rörliga kostnaderna på elbilar och det gynnar dem som måste köra långa sträckor. Men klarar elbilen vårt kalla klimat i Norrbotten? Den 22 april bjuder vi in att diskutera frågan med experten Robert Granström

Elbilar har många fördelar: Vid laddning hemma är elkostnaden mellan 1,5 och 2 kronor milen. Elbilar kräver nte lika mycket reparationer som bilar med traditionella motorer och bristen på bensinmackar på landsbygden är ett mindre problem. Har man möjlighet att installera solceller så kan man förädla den egna elen genom att ladda bilen och pressa milkostnaden ännu mer.

I filmen nedan kan du se och höra en langsbygdsbo berättar om egna erfarenheter.

Det största hindret i våra trakter har varit problem med räckvidden, främst i vintern. Men den tekniska utveckligen går fort framåt. Den 22 april kl 09:00 - 10:00  bjuder din kommunala energirådgivare in för att diskutera elbilar med experten Robert Granström från Älvsbyn.

Han hävdar: "Elbilen är mest överlägsen vintertid - även i Norrbotten." Men vad är brytpunkten för att en elbil blir ekonomiskt lönsamt? Och hur kan du som företagare bli en vinnare i elbilsrevolutionen? Svar får du i workshopen - välkommen!

Workshopen är kostnadsfri.
Datum: 22 april 2021, kl 09:00 - 10:00
Gå in via denna länk: Click here to join the meeting

OBS! Om du använder mobilen måste du ladda ner Microsoft Teams Appen (kostnadsfri).

 

Publiceringsdatum:

Innehållsansvarig: Silva Herrmann