Våra tjänster

Collage med rapsåker, glödlampa, solceller, vindkraft

Funderar du över din energianvändning? Kanske vill du byta belysning, skaffa nytt uppvärmningssystem eller köpa en ny tvättmaskin? Hos oss på den kommunala energi- och klimatrådgivning får du tips och råd, kostnadsfritt och oberoende.

Energi- och klimatrådgivningen hjälper dig med tips på hur du kan minska din energianvändning, gå över till eller öka andelen förnybar energi, sänka dina energikostnader och samtidigt påverka miljön så lite som möjligt. En energi- och klimatrådgivare kan hjälpa dig att få en överblick över olika alternativ och känner till de lokala förhållandena där du bor. Rådgivningen är en kostnadsfri och kommersiellt oberoende tjänst. Den kommunala energi- och klimatrådgivningen finansieras med bidrag från Energimyndigheten.

Våra tjänster

Vi erbjuder både rådgivning på telefon och e-post. Vi kommer även gärna på besök hos små- och medelstora företag och föreningar och ger rådgivning på plats. Dessutom anordnar vi varje år olika intressanta seminarier, studiebesök och medverkar i mässor och miljödagar i Kiruna, Gällivare, Pajala och Jokkmokk. Här hittar du våra tjänster till

 

spara energi och pengar

Våra tjänster för företag

Sparade pengar, ökad konkurrenskraft, nöjdare kunder och minskad klimatpåverkan – det är bara några av fördelarna med att energieffektivisera i företag. Läs mer om hur du minskar din energianvändning och spara både pengar och miljö.

läs mer
Sunflower

Våra tjänster för privatpersoner

Varför ska du köpa mer energi än du behöver? Genom att energieffektivisera våra hem bidrar vi både till en bättre ekonomi för oss själva och till ett hållbart energisystem i framtiden. Läs mer om vad vi kan göra för dig för att spara både pengar och miljö.

läs mer
Hus med solaranläggning

Våra tjänster för bostadsrättsföreningar och organisationer

Bostadsrättsföreningar har stora möjligheter att spara energi och pengar. Det samma gäller många ideella föreningar. De flesta anläggningar kan minska sin energianvändning med 10%-20% och därmed sina energikostnader. Läs mer om tio steg till en energieffektiv föreningar!

läs mer