Företag

Pengar i högar och väckarklocka

Sparade pengar, ökad konkurrenskraft, nöjdare kunder och minskad klimatpåverkan – det är bara några av fördelarna med att energieffektivisera i företag.

Enkla förändringar, som att stänga av utrustning och apparater när de inte används eller förbättrade rutiner för underhåll eller driftinställningar kan spara 5-20% av energibehovet till liten eller ingen kostnad. Relativt billiga åtgärder, som att investera i mätare, automatisk styrning eller andra stödsystem kan ge ytterligare besparingar. Större investeringar i ny energieffektiv teknik kan ibland ge ännu större minskning av energibehovet. En minskning av energikostnader ger en direkt effekt på företagets resultat, som blir bestående. Man minskar också risken för ökade energipriser, får oftast en bättre arbetsmiljö och en säkrare drift.

Läs mer om vinsterna med energieffektivisering!

Vi på den kommunala energi- och klimatrådgivningen kan hjälpa alla typer av små- och medelstora företag*. Vi kommer gärna ut till företaget och ger rådgivning på plats. Det är kostnadsfritt. Välkommen med dina frågor!