Jobbspår

Jobbspår finns för dej som snabbt vill få en uppfattning om hur det är att jobba i en viss bransch eller i ett visst yrke. Vi mixar teoretisk utbildning med praktik på något av ortens företag.

I ett jobbspår får du chansen att prova på ett yrke. Du får kunskap, praktik och en uppfattning om hur det är att arbeta inom yrket. När du gått klart kursen finns chansen att få ett vikariat eller läsa vidare inom området. Kurserna har flexibel start, det betyder att du kan påbörja kursen vid mer än ett tillfälle under året och du läser på hel- eller deltid. Halva tiden har du praktik ute på en arbetsplats och har då möjlighet att få kontakter med både arbetsgivare och kollegor.


I jobbspåren läser du orienteringskurser på vår lärplattform Canvas. Det innebär att du studerar med handledning i Studiehörnan. Orienteringskurserna betygsätts inte men du får ett intyg när du gått klart. Alla jobbspår är på 200 gymnasiepoäng.

Assistent inom vård och omsorg

Du får chansen att prova på olika arbetsuppgifter inom administration eller att serva de boende med att t.ex. handla, hämta/köra ut. Du utvecklar ditt språk, och får en chans att knyta nya kontakter i arbetslivet.

Läs mer

Fastighetsskötsel utemiljö

Den här kursen vänder sig till dig som trivs med fysiskt utomhusarbete i alla väder. Fastighetsskötare ansvarar för den inre och yttre skötseln av fastigheten. Du får chansen att prova på yrket och lära dig mer om olika tekniker.

Läs mer

Förskola och skola

Här får du grundläggande kunskaper inom skola och förskola. Samarbete, pedagogik och barns lärande och utveckling är viktiga delar av kursen.

Läs mer

Industri

Inom branschen finns en mängd olika arbeten, gemensamt är att du får arbeta med kroppen och knoppen, ta egna initiativ och du behöver vara en problemlösare. Du får utbildning bland annat
inom säkerhet, yrkessvenska och arbetsmiljö.

Läs mer

Lokalvård

Lokalvårdare är ett serviceyrke där arbetsuppgifterna varierar beroende på arbetsplats. Här får du chansen att prova på yrket, lära dig mer om olika tekniker och förbättra dina kunskaper i svenska språket.

Läs mer

Restaurang och storhushåll

Det här är en introduktion till restaurang och storhushåll. Gillar du att laga mat, är du serviceinriktad och beredd att jobba i ett snabbt tempo kan det här vara rätt spår för dej.

Läs mer

Service och handel

Som butikssäljare tar man emot varor, plockar fram dem på hyllorna och ser till att de har rätt pris. I kursen lär du dig vanliga ord och begrepp inom handel samt läser lite om hygien, försäljning och kundservice.

Läs mer

Vård och omsorg

Det här är en introduktion till utbildning inom vård och omsorg. Du får lära dig olika former av service, vård och omsorg till människor som är i behov av stöd i vardagen.

Läs mer

.