Lärlingsutbildningar

Vad har du i kikaren? Är du nöjd med ditt val av yrke eller drömmer du om något annat? Då kanske någon av våra lärlingsutbildningar är något för dig. I mars startar vi utbildning till träarbetare i Kiruna.

Att utbildas som lärling innebär att du snabbt får en uppfattning om vad yrket går ut på och du lär dig yrkesspråk och kultur snabbare än vid en vanlig utbildning. Det är samma kurser som på motsvarande vanlig yrkesutbildning på gymnasienivå, men du jobbar mer praktiskt från början. Som vuxen lärling gör du minst 70 % av utbildningstiden ute på en arbetsplats och du får dina uppgifter i varje kurs av din yrkeslärare och utför dem tillsammans med din handledare. Det är yrkesläraren som i samråd med handledaren bedömer kunskapsnivån och sätter betyg i varje kurs. Utbildningstiden varierar beroende på vilket yrke och studietakt du väljer. För elektriker och träarbetare krävs att man jobbar som lärlingsanställd i ett branschföretag en period efter avslutad utbildning för att få ut ett yrkesbevis. För elektriker krävs också att man gör ett gymnasiearbete.

 

I samarbete med Lapplands Gymnasium kan vi erbjuda följande inriktningar:

Träarbetare, 52 veckor Läs mer 

Elektriker, 77 veckor Läs mer 

Turistvärd, 40 veckor – lärlingsplats på Dundret Lappland i Gällivare. Läs mer on lärlingsutbildningen turistvärd här >>

 

Alla lärlingsutbildningar är studiemedelsberättigade och läromedel betalar du själv. Du behöver också ha följande förkunskaper: kunskaper i svenska motsvarande grundskola. För elektriker behöver du svenska, engelska och matematik på gymnasienivå.