Lärlingsutbildningar

Vad har du i kikaren? Är du nöjd med ditt val av yrke eller drömmer du om något annat? Då kanske någon av våra lärlingsutbildningar är något för dig.

Att utbildas som lärling innebär att du snabbt får en uppfattning om vad yrket går ut på och du lär dig yrkesspråk och kultur snabbare än vid en vanlig utbildning. Det är samma kurser som på motsvarande vanlig yrkesutbildning på gymnasienivå, men du jobbar mer praktiskt från början. Som vuxen lärling gör du minst 70 % av utbildningstiden ute på en arbetsplats och du får dina uppgifter i varje kurs av din yrkeslärare och utför dem tillsammans med din handledare. Det är yrkesläraren som i samråd med handledaren bedömer kunskapsnivån och sätter betyg i varje kurs. Utbildningstiden varierar beroende på vilket yrke och studietakt du väljer. 

Samtliga inriktningar inleds med en tre veckors orienteringskurs. Efter det görs den slutliga antagningen till själva yrkespaketet.

Alla lärlingsutbildningar är studiemedelsberättigade och läromedel samt eventuella arbetskläder och utrustning betalar du själv. Du behöver också ha följande förkunskaper: kunskaper i svenska motsvarande grundskola. 

 I samarbete med Lapplands Gymnasium kan vi erbjuda följande inriktningar:

 

Receptionist

Drömmer du om att arbeta som receptionist på ett hotell? Då kan du läsa vårt yrkespaket Receptionist på 1200 poäng. Utbildningen är 52 veckor på heltid och minst 70 % av tiden gör du på ett av våra lokala hotell i Kiruna.

Guide på hundspannsföretag

Skulle du vilja arbeta med människor och djur ute i naturen? Då kanske utbildningen guide på hundspannsföretag är något för dig! Lärlingsutbildningen till guide på hunsdpannsföretag på 42 veckor på heltid och minst 70 % av tiden gör du på Husky Home i Laukkoluspa.

Guide på islandshästföretag

Är du en person med hästvana, som skulle vilja arbeta med människor och djur ute i naturen? Då kanske denna utbildning som guide på islandshästföretag är något för dig! Lärlingsutbildningen till guide på islandshästföretag på 42 veckor på heltid och minst 70 % av tiden gör du på Ofelas islandhästar i Puoltsa.

Kock

Är du kreativ och tycker om att laga mat? Då kanske denna utbildning till kock är något för dig! Lärlingsutbildningen till kock på 72 veckor på heltid och minst 70 % av tiden gör du i ett kök på en av våra lokala restauranger.

Kock storhushåll

Lärlingsutbildningen till kock på storhushåll är på 42 veckor heltid, minst 70 % av tiden gör du på Matlaget i Gällivare.

Målare

Är du intresserad av måleriyrket? Då kan du utbilda dig som lärling minst 70 % av tiden på ett av våra lokala måleriföretag i Gällivare och Kiruna.