Våra utbildningar

Mörk bild med grönt norrsken på himlen och en ren i förgrunden med texten "Våra utbildningar"

Vill du komplettera betyg, studera till en ny yrkesroll eller lära dig mer inom något område som du är intresserad av? Vi kan hjälpa dig med både planering och vägledning av dina studier.

Hos oss kan du läsa enstaka kurser eller hela program. Du kan komplettera betyg från grundskola/gymnasium eller söka till någon av våra utbildningar. Du kan kombinera studier på olika nivåer och ämnesområden. Du kan läsa på heltid eller deltid och välja dina kurser själv. Vi har kontinuerlig antagning vilket innebär att du kan börja när du vill under terminen.

Våra studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med både planering och vägledning av dina studier eller att upprätta en individuell studieplan. De kan också svara på frågor du kanske har för behörighetskomplettering eller vilka möjligheter som finns för att finansiera dina studier.

Elev

Högskola och universitet

Lärcentra är mötesplatsen för dig som läser kurs eller program på högskola eller universitet.

läs mer
Tre elever sitter i en labblokal i vår maskinhall vid ett bord och läser i en pärm. På bordet finns instrument. Det är laborativa lektioner.

Yrkesvux

Det finns flera yrkesvuxutbildningar som ger dig en skräddarsydd yrkesprofil.

läs mer
Utbildningar

Vuxenutbildningen

Flera av våra kurser och utbildningar kan du läsa på distans.

läs mer
Logotype YH

Yrkeshögskola – YH

Upptäck våra spännande yrkeshögskoleutbildningar som ger dig en unik yrkesprofil och tillgång till en bransch som har ett rekryteringsbehov.

läs mer

Samhällsorientering för nyanlända

Viktig och praktisk samhällsinformation till nyanlända inom kommunerna Jokkmokk, Gällivare och Pajala.

Läs mer