Högskola och universitet

Solnedgång i rosa inne i skogen bland snötyngda träd med texten "högskola"

Planerar du att läsa en högskole- eller universitetsutbildning? Då är ditt lokala lärcentra mötesplatsen som ger dig rätt förutsättningar att lyckas med dina studier. Väljer du distansstudier, webbaserad utbildning eller någon av våra egna utbildningar så har vi studieplatser, studerande- och tentamensservice samt all teknik och utrustning du kan behöva. Utöver det kan vi lova dig en inspirerande studiemiljö där du får studiero eller kan träffa andra studerande på orten.

Högre utbildning är viktigt för kompetensförsörjning och lokal utveckling - både för företag och den offentliga sektorn. Vi välkomnar alltid dialog med lärosäten om samarbeten kring utbildningar, program eller fristående kurser, som till största del kan genomföras på distans på hemmaplan. ​

​Lapplands Lärcentra har erfarenhet och kunskap om vilket stöd studerande kan behöva för att slutföra sin distansutbildning. Vi har också lokaler och teknisk utrustning som gör det möjligt för studerande att delta i föreläsningar i realtid eller skriva tentamen.

Studieinspiration

Just nu är arbetsmarknaden het, och många kompetenser efterfrågas. Här presenterar vi några områden som är extra heta och där efterfrågan på utbildad personal är stor. Kanske hittar du ditt drömyrke här?

Bygg, fastighet & hållbarhet

Läs mer

Ekonomi, juridik & administration

Läs mer

Hälsa, vård & social omsorg

Läs mer

Industri, teknik & tillverkning

Läs mer

Pedagogik & lärande

Läs mer

Spel, IT & kommunikation

Läs mer