Studera på distans

Lapplands Lärcentra är den perfekta platsen för dig som studerar på distans. Genom att välja distansstudier kan du fortsätta bo där du trivs bäst, samtidigt som du kan läsa ett program eller fristående kurser för att förbättra din kompetens. Din nya kompetens har en lokal och regional inverkan genom att stärka arbetslivet i ditt område. Att studera på distans är både bekvämt för dig och fördelaktigt för in karriär!

Det är viktigt att känna till att uplägget och förutsättningarna för distansstudier kan variera beroende på den utbildning du väljer. Därför är det viktigt att du kontrollerar vilka regler och krav som gäller för den utbildning du är intresserad av. 

Att läsa på distans innebär att en del eller hela utbildningen är nät- eller webbaserad. Därför behöver du en dator och internetuppkoppling för att delta i utbildningen. Ibland kan utbildningar som beskrivs som distansutbildningar ha platsbundna träffar som kräver att du är fysiskt närvarande på en specifik ort, även om det är få eller inga träffar på den högskola eller universitet som erbjuder utbildningen.

​När du har antagits på ett program eller fristående kurs är du välkommen att skriva in dig hos Lapplands Lärcentra i din kommun. När du är inskriven får du tillgång till: 

- Studie och yrkesvägledning

- Studieplatser och grupprum

- Studerande- och tentamensservice 

- Teknisk utrustning

Mer information om hur du blir inskriven som student hos Lapplands Lärcentra, samt öppettider och utbud på varje ort, hittar du här >>.

​Våra egna studiecoacher har värdefulla tips för dig som studerar på distans, och du kan även hitta användbar information om distansstudier på studera.nu >>