Gällivare

Kunskapshuset i Gällivare med dess ingång i guld.

Vill du höja din kompetens och investera i dig själv?  Har du tankar på att läsa på högskola/universitet? Behöver du läsa upp betyg för framtida arbete eller behöver du komplettera din behörighet för vidare studier? Hos oss får du stöd och hjälp och svar på dina funderingar kring utbildning, kompetensutveckling och finansiering av studier.

Utbildning på grundskole-/gymnasienivå, lärvux och SFI för vuxna

Våra studievägledare  hjälper dig med planering och vägledning av dina studier. Läser du kurser på vuxenutbildningen och vill ha hjälp med studieteknik? Behöver du någon som stöttar och motiverar? Då kan studiecoachen på vårt lärcentra hjälpa dig!

 

Högskoleutbildningar – studera fristående kurser eller hela program på distans

Vi ger dig möjlighet att genomföra högskolestudier på orten. Det finns ett brett utbud av distansutbildningar på landets högskolor och universitet. På Lapplands lärcentra i Gällivare har du tillgång till studierum, datorer, teknisk utrustning och support  under dina högskolestudier. Vi erbjuder även tentamensservice vid högskolestudier. Det innebär att du som läser en högskoleutbildning har möjlighet att skriva din tentamen hos oss. 

 

Du hittar våra lokaler på plan 5 i nya Kunskapshuset 

Här får du tillgång till studierum, datorer och skrivare  under din studietid. Välkommen!

Studerandeservice

För studerande

Här har vi samlat nyttig information för dej som studerar vid Lapplands Lärcentra i Gällivare, kort sagt – allt du behöver veta om att studera hos oss.

läs mer

Kontakt till samtlig personal

Här finner du kontaktuppgifter till alla oss som arbetar på lärcentrat i Gällivare.

Läs mer

Utbildning i svenska för invandrare (SFI)

Behöver du lära dig läsa, skriva och prata svenska?

Läs mer