Kiruna

Bild på byggnaden där Kirunas lärcentra ligger

Välkommen till Kirunas lärcentra på Bergmästaregatan 8, mitt i befintligt centrum. Funderar du på att skola om dig eller har tankar på att läsa på högskola/universitet? Behöver du läsa upp betyg för framtida arbete eller behörighetskomplettera för vidare studier? Eller vill du kanske höja din kompetens genom att investera i dig själv?

På Lapplands lärcentra i Kiruna för du stöd och hjälp med behörighetskomplettering och svar på funderingar kring utbildning, kompetensutveckling och finansiering av studier. Boka in en träff med någon av våra studie- och yrkesvägledare för ett första vägledningssamtal där vi sedan har möjlighet att hjälpa dig att upprätta en studieplan kring dina studier.

Hos oss kan du som student sitta och studera på enskilda studieplatser/i studierum/i grupprum. Här kan du skriva prov/tentamen efter samråd med lärare och/eller tentamensansvarig. Du har även möjlighet att beställa utskrifter, boka föreläsnings- eller laborationsrum samt tillgång till trådlöst nätverk via vår studentservice.

Läser du kurser på vuxenutbildningen och vill du ha hjälp med studieteknik eller någon som stöttar och motiverar? Då kan studiecoachen på vårt lärcentra hjälpa dig. Vi erbjuder även en kurs i studieteknik på 50 p, läs gärna mer om den kursen i länklistan längs ned på denna sida.

 

 

Sommaröppettider

Lärcentrumet är stängt v. 28 – 30 och på grund av lägre bemanning under sommaren är tillgängligheten till viss del begränsad även under övriga sommarveckor.

Behöver du komma i kontakt med en studie– och yrkesvägledare kan du under v. 27, 31 och 32 vid brådskande ärenden kontakta larcentra.kiruna@lapplands.se, därefter är adressen syvkiruna@lapplands.se bemannad och den adress du ska använda dig av för att komma i kontakt med en studie– och yrkesvägledare.

Vi önskar er alla en riktigt glad och solig sommar!

Kontakt till samtlig personal

Här finner du samtliga kontaktuppgifter till alla oss som arbetar på lärcentrat i Kiruna.

Läs mer

Kunskapsstaden tar form i nya Kiruna centrum

Kunskapsstaden kommer att bestå av gymnasieskola, kulturskola och lärcentra för vuxna och byggs i detta nu. 

Läs mer