Kiruna

Bild på byggnaden där nya  Kirunas lärcentra ligger

Funderar du på att skola om dig eller har tankar på att läsa på högskola eller universitet? Behöver du läsa upp betyg för framtida arbete eller behörighetskomplettera för vidare studier? Eller vill du kanske höja din kompetens genom att investera i dig själv?

På Lapplands Lärcentra i Kiruna får du stöd och hjälp med behörighetskomplettering och svar på funderingar kring utbildning, kompetensutveckling och finansiering av studier. Boka in en träff med någon av våra studie- och yrkesvägledare för ett första vägledningssamtal där vi sedan har möjlighet att hjälpa dig att upprätta en studieplan kring dina studier.

Hos oss kan du som student sitta och studera på enskilda studieplatser, studierum eller grupprum. Här kan du skriva prov/tentamen efter samråd med lärare och/eller tentamensansvarig. Du har även möjlighet att beställa utskrifter, boka föreläsnings- eller laborationsrum samt tillgång till trådlöst nätverk via vår studentservice.

Läser du kurser på vuxenutbildningen och vill du ha hjälp med studieteknik eller någon som stöttar och motiverar? Då kan studiecoachen på vårt lärcentra hjälpa dig. Vi erbjuder även kurser i studieteknik, läs gärna mer om kursen på 50 poäng i länklistan längst ned på denna sida.

Studiehörnan 12022 och sal 12039
Studiehörnan är en kreativ studiemiljö med plats för både fokus och diskussioner. Här finns studiehandledare tillgänglig för att ge dig det stöd och den hjälp du behöver i dina studier. ALLA som läser på Lapplands Lärcentra är välkomna. Skärmar och hörlurar finns för de som vill arbeta enskilt i sorlet. Datorer finns att låna.
Måndag -onsdag 8.30-15.00 (12022) och fredag 8.30-12.00 (12039)
Kvällstid: Tisdag kl. 16.00-18.30

Studiehörna för vårdkurser
Tiderna är onsdagar 09.00-12.00 samt 13.00-16.00.

Studietorget
Du som läser hos oss kan även sitta och studera på studietorget. Det är en ljus och lugn studiemiljö med skärmar mellan borden som minimerar distraktioner och hjälper dig att hålla fokus på dina studier. Datorer finns att låna. Studiehandledare finns tillgänglig i Studiehörnan.
Studietorget är öppet måndag-fredag kl. 07.00-17.00

Låt ditt behov och uppgifterna för dagen styra ditt val av studiemiljö!

Kontakt till samtlig personal

Här finner du kontaktuppgifter till alla oss som arbetar på lärcentrat i Kiruna.

Läs mer

Kunskapsstaden tar form i nya Kiruna centrum

Kunskapsstaden kommer att bestå av gymnasieskola, kulturskola och lärcentra för vuxna och byggs i detta nu. 

Läs mer

Information till dig som studerar hos oss på plats i Kiruna

Allt du behöver veta om att studera vid Lapplands Lärcentra i Kiruna. Öppna filen nedan för att läsa båda sidorna av vår studentinformation.