Administration

På Lapplands Lärcentra finns en mängd olika utbildningar inom administration som du kan läsa på distans. I samarbete med Hermods kan vi erbjuda följande utbildningar:

 

Administratör

En administratörs arbetsuppgifter varierar mycket beroende på arbetsplats, men vanliga uppgifter är att ge service till andra personer och vara ansiktet utåt. Man har ofta ansvar för egna uppgifter, som fakturahantering, bokföring, sammanställning av rapporter och projekt. För att trivas som administratör är det bra om du är noggrann, strukturerad och har ett stort serviceintresse. Utbildningen är 25 veckor lång om du läser den på heltid.

Ekonomi- och redovisningsassistent

Detta är en bred utbildning som ger dig de kunskaper som behövs för att jobba med ekonomiska frågor i ett företag eller organisation. Vilka arbetsuppgifter man har beror på arbetsgivare och företagets storlek, men vanliga arbetsuppgifter är löpande bokföring, intern redovisning, avstämningar och bokslut. Den passar dig som gillar siffror, är noggrann och gillar att ge god service. Utbildningen är 45 veckor lång om du läser både bas- och påbyggnadspaket på heltid.

HR-Assistent

Är du intresserad av personalfrågor och trivs bra med att ha mycket kontakt med människor? Då kan detta vara något för dig. Som HR-assistent jobbar man med administration av anställningsavtal, frågor som handlar om arbetsmiljö och arbetsrätt samt rekryteringsarbete inom företag och organisationer. Det är en stor fördel om du har en god kommunikationsförmåga och gillar att ha koll på lagar och regler inom området. Utbildningen är 45 veckor lång om du läser både bas- och påbyggnadspaket på heltid.

Inköpsassistent

Som inköpsassistent jobbar man nära inköparen i det dagliga arbetet och har ofta arbetsuppgifter som att begära in prisuppgifter och offerter, göra beställningar, bevaka leveranser mm. Det är en fördel om du som person är noggrann, försäljningsdriven och serviceinriktad. Du har ofta kontakter både internt och externt, med transportföretag och leverantörer. Som inköpsassistent kan man även jobba nära designers på ett företag för att utveckla och ta fram produkter för att skapa ett sortiment av hög kvalitet. Utbildningen är 45 veckor lång om du läser både bas- och påbyggnadspaket på heltid.

Marknadsförings-assistent

Som marknadsföringsassistent jobbar man med marknadsföring på företag och organisationer. Man har kontakt med kunder, leverantörer och har ofta hand om kundregister och tar fram informations- och reklammaterial. Det allra mesta sker digitalt så det är en fördel om du har en god sådan kompetens. Gillar du att hålla reda på många olika arbetsmoment samtidigt? Då kan detta vara något för dig. Utbildningen är 45 veckor lång om du läser både bas- och påbyggnadspaket på heltid.

Säljstöd företagsförsäljning

Denna utbildning ger dig bland annat grundläggande kunskaper i entreprenörskap och företagande. Gillar du att knyta nya kontakter och har intresse för affärer? Då kan detta vara något för dig. Som företagssäljare säljer man både varor och tjänster till andra företag och har goda kunskaper om de egna produkterna men behöver också ha koll på konkurrenternas. Det är en fördel om du som person är målmedveten, serviceinriktad och gillar att kommunicera. Utbildningen är 35 veckor lång om du läser både bas- och påbyggnadspaket på heltid.