För studerande i Gällivare

Här har vi samlat nyttig information för dej som studerar vid Lapplands Lärcentra i Gällivare, kort sagt – allt du behöver veta om att studera hos oss.

Studentinfo Gällivare

Lokaler
Hos oss hittar du grupprum, läshörnor och en plats att studera på. Alla studenter som vistas i våra lokaler måste registrera sej hos våra administratörer. Här anmäler sej också besökare då inga obehöriga får vistas i våra lokaler.

I de flesta grupprum är det dropp-in som gäller. Vissa rum går att förboka om du behöver särskilda funktioner för att kunna följa ett webbmöte eller göra ett digitalt prov. Du bokar dessa via studerandeservice: larcentra.gallivare@lapplands.se eller på plats hos våra administratörer. Hittar du inget ledigt rum? Kontakta oss så hjälper vi dej.

Studiehörnan
Här finns studieplatser och våra studiehandledare/studiecoach finns tillhands för att hjälpa dej under studietiden.

Canvas - vår digitala lärplattform
Här loggar du in i Canvas >> Vid problem med inloggning till Canvas kontakta din lärare.

Litteratur
Alla som läser en grundläggande vuxenutbildning får låna läroböcker. Övriga studerande köper sin litteratur på egen hand. Begagnade böcker kan säljas via anslagstavlan intill studentköket.

Utskrifter
Vår studerandeservice kan hjälpa dej med utskrifter. Priset är 2kr/utskrift och du betalar med swish. Kontakta studerandeservice för beställning. Vi finns på administrationen eller via e-post: larcentra.gallivare@lapplands.se

Raster och samvaro
I studentköket på plan 5 finns kylskåp, kaffeautomat, micro och diskmaskin. Strax utanför finns gott om plats att sitta och äta eller umgås. På entréplan finns ett elevfik.

Tentamen
För att kunna skriva dina tentor hos oss behöver du anmäla det både till oss och din institution. Till oss gör du det senast tio arbetsdagar i förväg till larcentra.gallivare@lapplands.se och till din institution enligt de anvisningar du får av dem.

Prov
För lärarledda kurser i Gällivare, Kiruna, Pajala eller Jokkmokk bokar du prov direkt med din lärare. För prov i övriga kurser bokas de i samråd med Studie- och yrkesvägledare. Kontakta studerandeservice så hjälper vi till: larcentra.gallivare@lapplands.se

Provskrivnings– och tentamens regler

  • Mobiltelefoner lämnas in till provvakt.
  • Giltig legitimation ska uppvisas till provvakt.
  • Samtal är inte tillåtna under provskrivningen.
  • Inga lån av utrustning/material elever emellan.
  • Inga medtagna anteckningar, stickprov kan förekomma.

Skriftliga inlämningsarbeten
Plagiering ger upphov till skriftlig varning och eventuellt även avstängning.

Betyg och intyg
För att få dina betyg utskrivna kan du mejla larcentra.gallivare@lapplands.se eller besöka expeditionen. Har du slutfört en kurs och vill få dina kunskaper dokumenterade på annat sätt än genom betyg har du rätt att få ett intyg. Kontakta din lärare, expeditionen eller mejladressen ovan.

Skrivsalarna 5080 och 5082
I dessa salar förläggs de flesta prov och tentamen.

Kursavbrott
Tag kontakt med din studie– och yrkesvägledare om du funderar på att avbryta dina studier i en eller flera kurser.

Frånvaro
Om du är inaktiv mer än tre veckor riskerar du att avföras från kursen. Detta gäller även för distanskurser.

Studiemedel
För att kunna få studiemedel behöver du lämna en studieförsäkran då du kommer igång med dina studier. Läs mer på csn.se >>

Utrymningsvägar
I korridorerna finns ritningar med utrymningsvägar och återsamlingsplatser utmärkta. Se till att ta del av dessa.

Rökning
Det är inte tillåtet att röka på skolans område. Rökning inomhus och vid ingångar är förbjudet enligt svensk lag.

Klagomål
Har du klagomål eller synpunkter ser vi gärna att du framför dem direkt till oss. Detta gör du enklast via klagomålsblanketten >>  Att få synpunkter på vårt arbete hjälper oss att utveckla och förbättra vårt lärcenta genom ett ökat inflytande av våra elever. Vi utlovar återkoppling inom två veckor.

Diskriminering och kränkande behandling
Plan mot kränkande behandling hittar du här >>  I den finns information om hur du går vidare med din anmälan.

Skolledning och studievägledare
Besökstid under hela dagen, är de inte på plats kan de nås via mejl eller telefonsamtal, kontakta våra Studie- och yrkesvägledare >> Kontakta vår rektor >> Tidsbokning krävs för möte.

Webbsida och kontakter
Mer information om Lapplands Lärcentra hittar du här >> Kontaktuppgifter till personalen i Gällivare finns här >>