Eldistributionselektriker

Utbildningen startar 19 aug. Det finns platser kvar. Intresserad?

Vi tar emot sen ansökan!

Företagen som medverkar i yrkesrådet har ett stort rekryteringsbehov av yrkesrollen. Utbildningen är på 42 veckor och av dessa kommer du göra 12 veckor praktik (APL - arbetsplatsförlagt lärande) som med fördel kan göras hos följande företag som medverkar i yrkesrådet:  

Piteå EnergiBodens Energi,  Lapplands Kraft, Vattenfall,  Luleå Energi,  Energiservice,  Umeå Energi och One Nordic.

Utbildningen är på distans

Du kan följa de dagliga lektionerna via din dator eller vid ett lärcentra. Läser du via din dator behöver du bra internetuppkoppling, ett headset och en webbkamera. På ett lärcentra kan du föjla undervisningen i en studio.   

Obligatoriska samlingstillfällen i Jokkmokk varje läsperiod

Under hösten 2019 och våren 2020 samlas alla elever i Jokkmokk på obligatoriska labbveckor för att lära sig klättra i stolp, skarva kabel, läsa av instrument, göra provtagningar och delta i de säkerhetsutbildningar som branschen kräver att man har för att göra både APL och efter utbildningen kunna jobba. Det krävs inget körkort under utbildningen men företagen kräver det vid anställning. Totalt är det 6 samlingsveckor. Resa och logi i samband med labbveckor står du för själv. 

Följande kurser ingår i utbildningen:

Elkraftteknik 100 p

Praktisk ellära 100 p

Elektromekanik 100 p

Belysningsnät 100 p

Högspänningsnät 100 p

Lågspänningsnät 100 p

Nät och transformatorstationer 100 p

Nätunderhållsarbete i stadsnät 100 p

Nätunderhållsarbete på luftledning 0,4-24 kV 100 p

Säkerhetsutbildningar där certifikat eller intyg erhålles: Elsäkerhetsföreskrifterna (ESA), Nedtag nödställd, Heta Arbeten, Hjärt- och Lungräddning, Mobil plattform - liftkort samt Motorsåg AB.

Detta behöver du för att söka: 

För att söka till utbildningen ska du ha godkänt i Matematik 1, Svenska 1/SVAS 1 eller motsvarande. Ansökningsblankett hittar du härintill.

Vi tar emot sen ansökan.

Har du frågor eller funderingar om din behörighet eller hur du ansöker till utbildningen, kontaktar du Britt Karlsson på 0971-173 70, epost: britt.karlsson@lapplands.se