Högskola

Bild på studiemiljö i en studio på Lapplands Lärcentra, dator, tangentbort, mus, kaffekopp

Högskoleutbildning på distans möjliggör studier på hemorten.

Lapplands Lärcentra ger dig rätt förutsättningar att lyckas med dina högskolestudier på distans, du ges möjlighet att studera i en stimulerande miljö och att knyta kontakter med andra studerande på orten. På lärcentra har du tillgång till studieplatser, teknisk utrustning, studerande- och tentamensservice under hela din högskoleutbildning.

AKTUELLA UTBILDNINGAR

De högskoleprogram och kurser som Lapplands Lärcentra marknadsför är utbildningar som är efterfrågade och/eller där det finns ett påtalat behov av kompetensen bland arbetsgivare i regionen.

Program och kurser VT2019

Program och kurser HT2018

På  Antagning.se och Studera.nu får du tillgång till högskolornas fullständiga utbildningsutbud och har även möjlighet att jämföra olika högskoleutbildningar.

HÖGSKOLEPROVET

Högskoleprovet anordnas två gånger per år och kan öka dina chanser att komma in på din utbildning.

Under 2018 sker högskoleprovet lördag 14 april och söndag 21 oktober.

Här hittar du mer information om högskoleprovet

Här kan du träna på gamla högskoleprov

ATT LÄSA PÅ DISTANS

Upplägget och förutsättningarna för en distansutbildning kan variera, därför är det viktigt att du kontrollerar vad som gäller för just den utbildning som du är intresserad av.  Att läsa på distans innebär att delar av eller hela utbildningen är nät- eller webbaserad och du behöver en dator och internetuppkoppling för att ta del av utbildningen. 

Vissa utbildningar som benämns som distansutbildningar är platsförlagda till en eller flera orter. Det innebär att du behöver finnas på plats på en specifik ort största delen av utbildning, även om det är få eller inga träffar på den högskola som anordnar utbildningen.

Här får du mer information om att läsa på distans

STUDIEVÄGLEDNING

Om du är intresserad av att studera högskoleutbildning eller har ett behov av att behörighetskomplettera inför framtida högskolestudier kontaktar du Lapplands Lärcentras Studie-och yrkesvägledare på respektive ort

LÄNKAR FÖR MER INFORMATION OM HÖGSKOLESTUDIER

·         Bra att veta om högskolestudier

·         Anmäl dig såhär

·         Viktiga datum för högskolestudier 2018

NITUS - KVALITÉ

Lapplands Lärcentra är kvalitetsdeklarerat av Nitus