Nyhetsarkiv

Lapplands Gymnasium deltar i forskningsprojekt

I samarbete med Örebro universitet och Västra Engelbrektskolan deltar Lapplands Gymnasium i ett praktiknära forskningsprojekt för att utveckla underviningen om meningsbyggnad i engelska.

Ny inriktning

Från och med läsåret 2021-2022 kan du som går på bygg- och anläggningsprogrammet på Lapplands Gymnasium Kiruna välja inriktningen Anläggningsfordon till åk 2

Utflykt till Jupukka

Den 1/9 gjorde SA 19 en utflykt till Jupukka och Struves meridianbåge. Guide för dagen var Valle Palo Vasikavuoma intresseförening.

Elever på APL i Rota, Spanien

Elever från Hotell- och turismprogrammet, Restaurang- och Livsmedelsprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet, Industriprogrammet och Hantverksprogrammet frisör har anlänt till Rota för sin APL.

APL-elever i radiointervju

Lyssna på radiointervjun i P4 Norrbotten med Axel Flygare och Konrad Lundqvist, HT17, på APL i italienska alperna.

Ny NIU-utbildning

I vinterstaden Kiruna har du nu möjlighet att kombinera studier med skidåkning. Till hösten 2020 erbjuder vi NIU Snowboard och NIU Freeski.

Backadagarna

Under vecka 11 har vi uppmärksammat vad vi kan göra för att förebygga sexuella kränkningar och trakasserier bland unga.

Per 38 år i skolan

Per går i pension efter 38 år som lärare, ett samtal mellan Per Lindström och Timo Vilgats i Pluggerian.

Stora bokbytardagen

Den 16 maj är det stora bokbytardagen! Utanför Pluggerian kommer det att finnas en boksnurra där du kan ta och/eller lämna en bok eller flera.

TAAB på andraplats i riksfinalen av Blixtlåset

Stort Grattis till Tobias, Alva, Arvid & Benjamin i TE16 TAAB som kom på en hedrande andra plats i riksfinalen av Blixlåset - Svenska Gymnasiemästerskapen för innovatörer som gick av stapeln på KTH i Sthlm den 12 april!

Special Olympics Schoolday

Årets höjdpunkt! För 13:e året i rad har gymnasiesärskolans elever deltagit i Special Olympics Schoolday. Idrottstävlingar där alla deltar utifrån sina egna förutsättningar och där alla är vinnare.

Lämna Comfort-zonen!

Läs krönikan i veckans Annonsblad, skriven av elever i TE16, Hjalmar Lundbohmsskolan!