Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är ett studieförberedande gymnasieprogram du får en mycket bred behörighet och en stabil grund för vidare studier på universitet och högskola.

 

Har du någon gång tittat upp mot stjärnhimlen och funderat över vad som finns därute? Har du funderat över hur liv uppstår, hur sjukdomar kan botas eller hur vi ska få mat, vatten och energi att räcka till i en allt mer överbefolkad värld? Vill du vara med och söka svaret på dessa frågor och samtidigt bidra till en bättre värld? Då är Naturvetenskapsprogrammet något för dig!

Inriktning Naturvetenskap
På Lapplands Gymnasium Jokkmokk erbjuder vi inriktningen Naturvetenskap i åk 2. Den ger dig fördjupad kunskap i matematik, fysik, kemi och biologi. I den naturvetenskapliga arbetsmetoden blir du hela tiden utmanad i din förmåga att lösa komplicerade problem genom såväl kritiskt och kreativt tänkande som genom systematiska experiment och observationer. Studierna är matematikintensiva och du bör vara beredd att jobba hårt och metodiskt för att nå examens målen. I gengäld får du gymnasieskolans bredaste utbildning och en språngbräda till ett kreativt och spännande yrkesliv.

Undervisningen sker delvis via fjärrundervisning vilket innebär att du läser kursen på den egna skolan via fjärrsändning och läraren finns på annan ort. Till din hjälp finns handledare som bl.a. hjälper dig med den teknik som används

Exempel på framtida karriärvägar: civilingenjör, forskare inom t.ex. fysik eller bioteknik, läkare, veterinär

PROGRAMBLAD NATUR

NANAT POÄNGPLAN

 

Övriga inriktningar

Inriktning Naturvetenskap och samhälle
Du fördjupar dig inom naturvetenskap, samhällskunskap och geografi. Du läser kurser inom miljö och samhällsplanering.