God mat: Tävla med din bild!

Pixabay Hand med jord och planta

Vecka 38 är det Hållbarhetsvecka i Norrbotten. Vi firar veckan med en fototävling om mat & miljö!

Vi alla behöver äta. Och god mat är en njutning för de flesta. Men vad är då god mat? Då går uppfattningar naturligtvis isär. Men idag är det många som vill att maten inte bara ska smaka gott, utan den ska också vara hälsosamt, bra för miljön och inte för dyrt.

Är det ens möjligt att få alla dessa olika saker att gå ihop? Ja, det är det. Smaken är ju individuell, men det finns hållbarbara matval för alla! Förenklat handlar det mycket om att äta mindre men miljömässigt bättre kött, mer ekologiskt och mer närproducerat – och att minska matsvinnet. Då minskar du ditt klimatavtryck, främja biologisk mångfald och regional utveckling. Visst låter det bra?

Vad är god och hållbar mat för dig? Tävla med din bild !

Registrera dig för tävlingen här , gilla vår Facebook sida och ladda upp din bild där senast 16 september. Skriv en kort motivering om varför din maträtt är hållbar.

Bilden med flest gilla-markeringar vinner! Använd HASHTAG #seehallbarhetsvecka 

Du kan vinna en hållbar matkasse för fyra personer och blir inbjuden till en mysig middag med tema hållbar mat (för 2 personer). Vi utser en vinnare i varje av våra fyra kommuner (Kiruna, Gällivare, Pajala, Jokkmokk).

Läs mer om villkor för tävlingen här