Fototävling God Mat

Image by Jill Wellington from Pixabay

Vecka 38 är det Hållbarhetsvecka i Norrbotten. Vi firar veckan med en fototävling om mat & miljö!

Vi alla behöver äta. Och god mat är en njutning för de flesta. Men vad är då god mat? Då går uppfattningar naturligtvis isär. Men idag är det många som vill att maten inte bara ska smaka gott, utan den ska också vara hälsosamt, bra för miljön och inte för dyrt.

Är det ens möjligt att få alla dessa olika saker att gå ihop? Ja, det är det. Smaken är ju individuell, men det finns hållbarbara matval för alla! Förenklat handlar det mycket om att äta mindre men miljömässigt bättre kött, mer ekologiskt och mer närproducerat – och att minska matsvinnet. Då minskar du ditt klimatavtryck, främja biologisk mångfald och regional utveckling. Visst låter det bra?

Vad är god och hållbar mat för dig? Tävla med din bild !

Registrera dig för tävlingen här , gilla vår Facebook sida och ladda upp din bild där senast 16 september. Skriv en kort motivering om varför din maträtt är hållbar.

Bilden med flest gilla-markeringar vinner! Använd HASHTAG #seehallbarhetsvecka 

Du kan vinna en hållbar matkasse för fyra personer och blir inbjuden till en mysig middag med tema hållbar mat (för 2 personer). Vi utser en vinnare i varje av våra fyra kommuner (Kiruna, Gällivare, Pajala, Jokkmokk).

 

Hållbarhetsvecka logo 2019

 

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller för tävlingen

1.  Deltagare i tävlingen ska vara boende i Kiruna, Pajala, Gällivare eller Jokkmokk. Deltagande sker genom kostnadsfri registrering på http://simplesignup.se/event/155088-fototaevling-haallbar-mat-2019 och uppladdning av bilderna på Facebook https://www.facebook.com/LKFenergi
2. Tävlingsperioden är från 16 augusti till 16 september. Bilden som har flest gilla-markeringar i Facebook-gruppen LKFenergi på onsdag, 18 september kl 12:00 vinner.
3. Deltagare behöver också skriva en motivering om varför maträtten är hållbar.
4. I och med uppladdningen medger fotografen (tillika upphovsrättsinnehavaren) att bilden får publiceras på Lapplands Kommunalförbunds hemsida samt i andra sammanhang som rör tävlingen. Lapplands Kommunalförbund får även rätt att använda bilderna för en samlingsutställning för tävlingen. Det är inte tillåtet att tävla med andras bilder. Sker detta kommer eventuella ekonomiska krav från upphovsrättsinnehavaren att riktas vidare till den som laddat upp bilden. Fotografen står själv för eventuell vinstskatt
5. Bilder som främjar hat, våld eller som har sexuellt innehåll samt bilder som motverkar syftet med tävlingen eller som strider mot mänskliga rättigheter kan spärras av administratören från Facebook gruppen och bidraget deltar inte i tävlingen.
6. Läs mer om hur Lapplands Kommunalförbund hanterar dina personuppgifter: www.lapplands.se