Lapplands Lärcentra i Pajala

Söker handledare/pedagog 40%

Lapplands Lärcentra har erhållit positivt beslut från Specialpedagogiska myndigheten angående utvecklingsprojekt och söker en handledare/projektledare till ett projekt för att öka tillgängligheten för vuxenstuderande.  Lapplands Lärcentra bedriver vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå, särskild utbildning för vuxna samt utbildning i svenska för invandrare. Vi har en trevlig och flexibel studiemiljö med fokus på vuxnas lärande och individens behov och förutsättningar.  

Arbetsuppgifter:
Projektet mål är att öka tillgängligheten i vår studiemiljö och de kurser vi erbjuder på grundläggande och gymnasial nivå så att alla elever får förutsättningar att klara av och slutföra sina studier. Som handledare/pedagog ska du stötta elever. Din uppgift blir bland annat att: samla elever för systematisk träning i studieteknik, handleda elever som har svårigheter med att skapa struktur på studierna, bedriva ”pluggstugor/studiestugor” och skapa nätverk mellan pedagogerna för erfarenhetsutbyte. 

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning för uppdraget, t.ex. specialpedagog, speciallärare eller legitimerad lärare. Fördel om du har erfarenhet av vuxnas lärande.  Din förmåga att arbeta i team, vara idérik, arbeta målinriktat, vara drivande och ansvarsfull värdesätts speciellt. Erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete och projektledning är en merit. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt innehar körkort.

Tillträde/varaktighet:
En handledare/pedagog om 40% med tillträde 1 mars 2016 eller enl. ö.k. (160301 – 170228) med stationeringsort Pajala 

Lön:
Lapplands kommunalförbund tillämpar individuell lönesättning.

Upplysningar om tjänsten:
Rektor: Bertil Svartz, 070-6606847
Bertil.svartz@edu.pajala.se

För mer information se www.lapplands.se

Fackliga företrädare:
LR: Maria Bågesund,                          070-2381783
Lärarförbundet: Anders Wanhatalo    0978-12058

Ansökan:
Välkommen med Din ansökan åtföljd av examensbevis/lärarlegitimation samt övriga handlingar du vill åberopa.

Sista ansökningsdag: 2016-02-18

Övrigt: Lapplands kommunalförbund eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning inom yrkesgrupperna.