Elektriker installation

Bilden föreställer en glad elektriker som står vid ett elskåp som det finns många olikfärgade kablar i. Skåpet är vitt och det är en vit tegelvägg bakom det. Mannen har en vit hjälm, skyddsglasögon och en gul väst på sig. Han håller i en tång.

Lärlingsutbildningen till elektriker är på 77 veckor på heltid och minst 70 % av tiden gör du ute på ett lokalt elföretag i Kiruna. Som elektriker installerar, underhåller och reparerar man elanläggningar och det passar dig som tycker om att arbeta praktiskt och är noggrann. Arbetet kan göras hos privatpersoner, fastighetsägare och industrier.

Utbildningsorter: Kiruna

Utbildningsstart: Återkommer med nytt startdatum.

Sista ansökningsdag: 

Studiemedelsberättigad: Ja

Förkunskapskrav: Kunskaper i svenska, engelska och matematik på gymnasienivå

 

Kurser:

Orienteringskurs, 50 p

Elkraftteknik, 100 p

Elektromekanik, 100 p

Praktisk ellära, 100 p

Elinstallationer, 200 p

Belysningsteknik, 100 p

Elmotorstyrning, 100 p

Kommunikationsnät 1, 100 p

Ellära 1 100 p

Energiteknik 1, 100 p

Mekatronik 1, 100 p

Larm-, övervaknings- och säkerhetssystem, 100 p

Entreprenörskap 100 p

Servicekunskap, 100 p

Komvuxarbete, 100 p

 

Du behöver själv finansiera din utbildning och det vanligaste är att man söker studiemedel från CSN. Du står också själv för läromedelskostnader. Observera att första antagningen endast sker till en orienteringskurs på två veckor innan den slutliga antagningen till utbildningen. Efter utbildningstiden söker du själv anställning som lärling på ett branschföretag för att få ut ett yrkesbevis. Kvalificeringstiden för denna inriktning är 1600 timmar.