Gällivare

Funderar du på att skola om dig? Har du tankar på att läsa på högskola/universitet? Behöver du läsa upp betyg för framtida arbete eller behöver du behörighetskomplettera för vidare studier? Vill du höja din kompetens och investera i dig själv?

På Lapplands Lärcentra får du stöd och hjälp med behörighetskomplettering och svar på funderingar kring utbildning, kompetensutveckling och finansiering av studier! 

Vuxenutbildning – utbildning på grundskole-/gymnasienivå, lärvux och sfi.

Vår studievägledare  hjälper dig med planering och vägledning av dina studier.

Läser du kurser på vuxenutbildningen och vill du ha hjälp med studieteknik? Behöver du någon som stöttar och motiverar? Då kan studiecoachen på vårt Lärcentra hjälpa dig!

Högskoleutbildningar - studera på fristående kurser eller hela program via distans

Vi ger dig möjlighet att genomföra högskolestudier på orten. Det finns ett brett utbud av distansutbildningar på landets högskolor och universitet.

På Lapplands Lärcentra i Gällivare har du under dina högskolestudier tillgång till studierum, datorer, teknisk utrustning och support.

Vi erbjuder även tentamensservice vid högskolestudier. Det innebär att du som studerar högskoleutbildning har möjlighet att skriva din tentamen hos oss.

Plugga smart - lär dig mer!

Studieteknik är verktyg för att plugga på ett bra sätt. Studieverkstaden vid  Umeå Universitet har sammanställt ett dokument som heter "Plugga smart och du lär dig mer. Om planering och tekniker för att läsa, anteckna och minnas." Länk till dokumentet från Studieverkstaden.

 

Du hittar våra lokaler på plan 5 i nya Kunskapshuset i Gällivare på Postgatan 4. Här får du under dina studier tillgång till studierum, datorer och skrivare. Välkommen!