Lapplands Gymnasium Jokkmokk

Ni hittar oss i Bokenskolans lokaler

Skolavslutning för ÅK 1 och ÅK 2

På grund av rådande läge med Covid-19 så blir det i år ingen fysisk avslutning för ÅK 1 och ÅK 2, utan mentor ansvarar för skolavslut på distans. 

Studentexamen 2020 

Med anledning av det rådande läget med risk för smittspridning av Coronasvirus Covid -19 kommer studentexamen 2020 att firas som en sluten tillställning där endast ett fåtal inbjudna får deltaga.

Vi ber er vänligen att respektera detta, så att studenterna kan få en sådan fin och minnesvärd dag som möjligt trots rådande omständigheter

                                                                                      / Rektor Eva Öhlund Westerberg

Information med anledning av coronaviruset
Covid-19


VIKTIG INFORMATION av Eva Öhlund Westerberg Rektor 

Information med anledning av dagens direktiv från regeringen och ansvariga myndigheter att gymnasieskolan rekommenderas ge undervisning via distansteknik  

Lapplands Gymnasiums ledning har beslutat enligt nedan:

-Dagens lektioner (tisdag 17 mars) genomförs fullt ut på plats i skolan

-Alla elever studerar på egen hand med valfria uppgifter i hemmet under onsdag 18/3 och ordinarie lektioner återupptas via distans- och/eller fjärrteknik på torsdag 19/3 enligt schema.

-Elever: ta med allt skolmaterial inklusive dator för att möjliggöra studier i hemmet. -OBS: Skolverksamheten fortsätter enligt schema från och med torsdag men nu med hjälp av distans- och fjärrteknik. -OBS2: Meddela din mentor om du inte har tillgång till internetuppkoppling hemma

___________________________________________

Onsdag 18 mars

All personal samlas onsdag 18/3 klockan 08.15 för gemensam planering för hur arbetet skall organiseras. Elever studerar på egen hand I HEMMET under onsdag med valfria uppgifter.

Torsdag 19 mars

Undervisning bedrivs via distans- och/eller fjärrteknik eller annan digital lösning. Detta innebär att eleverna skall vara uppkopplade via de digitala medier som undervisande lärare beslutat om. Frånvaro från undervisningen hanteras på samma sätt som idag. 

Yrkeskurser bedrivs hemifrån med uppgifter som är möjliga att genomföra via fjärr- och/eller distansteknik.

Elever på APL fortsätter sin APL på företagen tills vidare. 

//Marianne Stöckel gymnasiechef, Lapplands Gymnasium 

Hur länge ska vi ha distans? Svar: I dagsläget har regeringen inte gått ut med hur länge distansundervisning ska drivas på gymnasieskolorna, så vi vet ännu inte hur länge det blir tal om distansundervisning. Jag återkommer så fort vi får veta mer från regeringen.

  

 

Här kan ni läsa mera om vår fjärrundervisning i Lapplands Gymnasium:

Eva har En arbetsplats men lektioner på fyra orter


Ni följer väl vår skolas Instagramkonton?

 

lapplandsgymnasium_jmk

 

samiskaprogrammetsm

 

 

 

Följ oss på Facebook

Bokenskolan

Välkommen till gymnasiet

Här studerar ca 175 elever på våra olika gymnasieprogram. Vi har tre unika utbildningar på vår skola, vilket innebär att elever från hela Sverige kan söka sig hit till oss.

Collage

Unika utbildningar

Samiska Samhällsprogrammet, El- och energiprogrammet med inriktning Energiteknik och  El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik är våra unika utbildningar