Ett hus för framtiden

man isolera taket

Vill du bygga om eller bygga nytt? Energi- och klimatrådgivningens tjänst "Ett hus för framtiden" coachar dig till smarta val som sänker dina energikostnader och minskar din klimatpåverkan. Tjänsten är kostnadsfri och öppen för alla.

Vad är "Ett hus för framtiden"?

Vår tjänst ger dig  verktyg som du hjälper dig  att fatta välgrundade beslut som prioriterar husets energiprestanda och ger ett långsiktigt energieffektivt boende. Du kan exempelvis få råd om du vill:
• minska energianvändningen eller din energikostnad
• beräkningsstöd för hållbara investeringar
• välja ett effektivt uppvärmningssystem
• installera solceller
• välja energieffektiva fönster, isolering, belysning, m.m.

 

Även viktigt när du väljer kataloghus

När du väljer kataloghus eller bygger nytt är det viktigt att tidigt i processen ställa krav på energiprestanda och dra upp riktlinjer för hur mycket energi i kWh/m2 och år ditt hus ska förbruka. Ett kataloghus kan framstå som en bekväm och färdig lösning men det går att påverka husets energiprestanda genom smarta tillval som på sikt kan få stora effekter för din privatekonomi. Genom tjänsten Ett hus för framtiden blir du insatt i vilka valmöjligheter som finns och vad byggreglerna säger och behöver inte överlåta viktiga beslut åt andra.

 

Hör av dig till oss!

 

Backgrund

Den utökade tjänsten Ett hus för framtiden erbjuds av energi- och klimatrådgivningen i Kiruna, Gällivare, Pajala och Jokkmokks kommuner. Tjänsten finansieras med bidrag från Energimyndigheten.

Publiceringsdatum:

Innehållsansvarig: Silva Herrmann