Högskola

Lapplands Lärcentra ger dig möjlighet att genomföra högskolestudier på orten och ger dig rätt förutsättningar att lyckas med dina högskolestudier på distans. Du får bl.a. tillgång till studieplatser, teknisk utrustning, studerande- och tentamensservice under hela din utbildning.  Lapplands Lärcentra ger dig möjlighet att studera i en stimulerande miljö och att knyta kontakter med andra studerande på orten.

 AKTUELL UTBILDNING

De högskoleprogram och kurser som Lapplands Lärcentra marknadsför är utbildningar som är efterfrågade och/eller där det finns ett påtalat behov av kompetensen bland arbetsgivare i regionen.

Ta del av det efterfrågestyrda utbudet här:

Program och kurser VT2018

Program och kurser HT2017

Utbudet av distansutbildning är stort, på Antagning.se och Studera.nu får du tillgång till högskolornas fullständiga utbud och har även möjlighet att jämföra olika högskoleutbildningar.

LÄNKAR FÖR MER INFORMATION OM HÖGSKOLESTUDIER

·         Bra att veta om högskolestudier

·         Anmäl dig såhär

·         Viktiga datum för högskolestudier 2018

 HÖGSKOLEPROVET

Högskoleprovet anordnas två gånger per år och kan öka dina chanser att komma in på din utbildning. Under 2018 sker högskoleprovet lördag 14 april och söndag 21 oktober.

Här hittar du mer information om högskoleprovet

 ATT LÄSA PÅ DISTANS

Upplägget och förutsättningarna för en distansutbildning kan variera, därför är det viktigt att du kontrollerar vad som gäller för just den utbildning som du är intresserad av.  Att läsa på distans innebär att delar av eller hela utbildningen är nät- eller webbaserad och du behöver en dator och internetuppkoppling för att ta del av utbildningen. 

Vissa utbildningar som benämns som distansutbildningar är platsförlagda till en eller flera orter. Det innebär att du behöver finnas på plats på en specifik ort största delen av utbildning, även om det är få eller inga träffar på den högskola som anordnar utbildningen.

Här får du mer information om att läsa på distans

STUDIEVÄGLEDNING

Om du är intresserad av att studera eller har ett behov av att behörighetskomplettera kontaktar du Lapplands Lärcentras Studie-och yrkesvägledare på respektive ort. Våra Studie-och yrkesvägledare hjälper dig med att hitta rätt utbildning, behörighetskomplettering och att upprätta en studieplan.

KONTAKTPERSONER FÖR HÖGSKOLA

Lapplands Lärcentra i Gällivare:

Anna Yngström, Utbildningsledare

Mail: anna.yngstrom@gallivare.se

Tele: 0970- 818315, 070- 3818315

 

Lapplands Lärcentra i Jokkmokk:

Britt Karlsson, Utbildningsledare/SYV

Mail: britt.karlsson@lapplands.se

Tele: 0971- 17370, 070-6021737

 

Lapplands Lärcentra i Kiruna:

Sini Nyström och Irene Grannäs, SYV

Mail: sini.nystrom@skola.kiruna.se, Irene.Grannas@skola.kiruna.se

Tele: 0980-702 81, 0980-708 32

 

Lapplands Lärcentra i Pajala:

Maria Bågesund, Utbildningsledare/SYV

Mail: maria.bagesund@lapplands.se

Tele: 0978- 12149, 070-2381783

 

NITUS - KVALITÉ

Lapplands Lärcentra är kvalitetsdeklarerat av Nitus