Jag läste ...

Studenterna har ordet, sidan kommer att uppdateras löpande. Vill ni dela med er av era studieerfarenheter kontakta oss på Lärcentrum i Kiruna.


 Therese Fjällborg, , idag läser jag elkurser inom Yrkesvux något jag inte ångrar fast teorin ibland kan kännas svår.
Under lab-veckorna brukar det mesta klarna och teorin faller på plats Tidigare har jag läst på det estetiska programmet på Hjalmar Lundbohmsskolan men eftersom jag önskar att stanna i Kiruna och få ett fast jobb så behöver jag en yrkesutbildning som är konkurrenskraftig.

,  Josefin Höglund, jag har just avslutat min utbildning till Bergarbetare. Innan jag tog examen hade jag ett erbjudande om jobb på LKAB. Det har varit ett mycket intressant år och jag har lärt mig mycket. Att leva på studielån har inte heller varit några problem. Vill man bo kvar i Kiruna så måste man söka sig till gruvan och det har känns helt rätt från första början.,

 

 

 Paul Kola

 

 

 


 Paul Kola, Jag kom till Sverige 2003 då jag flyttade direkt till Kiruna. Började ganska snart att läsa på vuxenutbildningens SFI, läste också en del andra kurser som engelska de först året. Har haft som mål att få en gymnasial examen och nu efter kurser på Yrkesvux så är det bara svenska B som saknas. Efter avslutad yrkesförarutbildning arbetar jag just nu som lastbilschaufför med bra lön och chans till fast jobb.